Afgrænsningskabel til Sabo

Perimeterkablet til Sabo bruges til at skabe klippezoner i din have. En klippezone er det område, hvor robotplæneklipperen har lov til at klippe. Vi har 2 forskellige typer afgrænsningskabel til rådighed. Vi har 2,7 mm tyk og 3,4 mm tyk afgrænsningskabel. Den 3,4 mm tykke afgrænsningskabel er meget stærkere og har mindre signaltab. Perimetertråden fås også i forskellige længder. Nemlig i længderne 100 meter, 150 meter, 250 meter eller 500 meter. Tjek denne side for alle typer af perimeterkabler til dette mærke.

Vis filtre

Viser alle 16 resultater

Vis filtre

Viser alle 16 resultater

Perimeterkablets funktion

Perimeterkablet angiver, hvilken rute robotplæneklipperen skal følge, eller hvor robotplæneklipperen ikke skal køre hen. Basestationen sender et signal gennem kablet. Når robotplæneklipperen kommer for tæt på perimeterkablet, opfanger den dette signal. På den måde ved robotplæneklipperen, at den har nået grænsen for klippeområdet.

Fiskeoliefri afgrænsningskabel med UV- og fugtbestandig belægning

Når kabler indeholder fiskeolie, tiltrækker de skadedyr. Vi anbefaler derfor at bruge et fiskeoliefrit kabel. Det er også vigtigt, at perimetertråden har en UV- og fugtbestandig belægning. Hvis et kabel ikke har en UV- og fugtbestandig belægning, vil det tørre ud med tiden. Derved tørrer isoleringen ud, og perimeterkablet bliver til sidst permanent beskadiget. Det får din afgrænsningskabel til at holde op med at fungere over tid, hvilket resulterer i tab af signal. Vores perimeterkabler er derfor fri for fiskeolie og har en UV- og fugtbestandig belægning.

Installation af afgrænsningskabel

Du kan lægge kanttråden på forskellige måder. Først og fremmest kan du lægge kanttråden på plænen og fastgøre den for hver 50 cm med en trådnål. Efter et stykke tid vil kanttråden forsvinde i plænen, så den bliver usynlig. En anden mulighed er at grave kanttråden ned. Det anbefaler vi især, hvis din græsplæne skal vertikalskæres. Vi anbefaler, at du graver kanttråden 5-10 cm ned, så den ikke bliver beskadiget af vertikalskæreren.

Oprettelse af endnu en skærezone

I dag kan robotplæneklipperne fra Sabo som regel også klippe andre områder. I mange haver er haven delt op i dele. For eksempel kan man have en del med græs, terrasse eller fliser og så græs igen. Hvis disse klippeområder er forbundet med en sti, kan robotplæneklipperen selv køre hen til det andet klippeområde. En anden klippezone kan også være f.eks. din forhave. I så fald skal du selv placere robotplæneklipperen i forhaven. For at være sikker bør du tjekke manualen eller hjemmesiden for at finde ud af, hvordan det fungerer for din robotplæneklipper.